De grootste vrees van veel mensen die op vakantie gaan, is dat ze iets vergeten in te pakken of thuis iets vergeten te doen voordat ze op vakantie gaan. Vooral de fase vlak voordat er op vakantie wordt gegaan en de heenreis zijn daarom niet voor iedereen even ontspannen. Toch kun je wel wat doen om dat ongemakkelijke gevoel weg te nemen.

Zorg voor een checklist met de basics

De eerste tip die we voor je hebben om er altijd voor te zorgen dat je de in ieder geval voordat je op vakantie gaat een lijstje hebt gemaakt van de spullen die je echt niet moet vergeten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan je paspoort of identiteitskaart en eventuele visums, je rijbewijs, je portemonnee, je smartphone en kleding. Aangezien steeds meer mensen hun vakantie via internet boeken, is de kans groot dat de emails met reserveringsinformatie op je smartphone staan en als je eventueel een tandenborstel of andere kleine zaken bent vergeten, kan je die ook op de reisbestemming wel kopen.

Zorg voor een betrouwbare contactpersoon in Nederland

Daarnaast is het ook erg handig als je iemand in Nederland hebt die in geval van nood je huissleutels heeft en toegang heeft tot je appartement of huis. Als je iets belangrijks bent vergeten, bijvoorbeeld de verlichting of de verwarming uit te zetten, dan kan deze persoon daar altijd voor zorgen. Het is daarnaast een ideale manier om ervoor te zorgen dat de planten genoeg water krijgen en huisdieren in een vertrouwde omgeving kunnen blijven als ze niet meekunnen op vakantie. Je hoeft je in dat geval bovendien geen zorgen te maken over inbraak wanneer je terug komt van vakantie.

Sla alle belangrijke nummers op in je telefoon

Tot slot is de laatste tip voor een zorgeloze vakantie om ervoor dat zorgen dat je alle belangrijke nummers hebt opgeslagen in je telefoon. Dit zijn niet alleen nummers van familie of vrienden in Nederland, maar ook de lokale alarmnummers op vakantie, het nummer van de wegenwacht, het nummer van de alarmcentrale van je verzekering en het telefoonnummer van de vakantieaccommodatie. Als je deze nummers bij de hand hebt en de vorige twee tips ook heb opgevolgd, dan kan er bijna niets meer mis gaan.