Voor sommige mensen is het een doel op zich: shoppen op de vakantie. Maar ook als een dagje winkelen voor jou op reis geen absolute must is, kan het leuk zijn om door een gigantisch shopping center te dwalen. Vooral in Aziatische landen zijn dit soort luxe winkelcentra erg populair.

Ook kun je een enorme shopping mall goed gebruiken om aan de regen te ontsnappen – op reis komt het immers ook wel eens met bakken uit de lucht en dan ben je waarschijnlijk toch het liefst droog onder de pannen. Als er dan nog wat te beleven valt, is dat mooi meegenomen!

Met deze 5 bijzonder shopping centers komt dit wel goed. Mocht je dan ook in de buurt zijn, dan wil je hier toch eigenlijk wel even rond hebben gekeken…

New South China Mall, Dongguan, China (659.612 m2)

In deze 5 bijzondere shopping centers doe je meer dan alleen winkelenHet shopping center dat uit de dood is herrezen, zo zou je de New South China Mall in Dongguan kunnen noemen. Wat winkeloppervlakte betreft, is dit de grootste shopping mall van de wereld, maar sinds de opening ervan in 2005 werd het geplaagd door leegstand. Nog geen tien procent van de winkels was bezet! Nu lijkt daar langzaam verandering in te komen, dus mocht je je willen vergapen aan de gigantische Egyptische sfinx, de replica van de Arc de Triomphe en de kanalen van Venetië voor de deur, dan is dit het goede moment.

Mall of the Emirates, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (233.467 m2)

In deze 5 bijzondere shopping centers doe je meer dan alleen winkelenIn Dubai moet alles grootser dan groots zijn. Een enorm shopping center mag dan ook zeker niet in deze stad ontbreken. Hier vind je niet alleen meer dan vijfhonderd winkels en honderd restaurants en cafés, maar ook heel, heel erg veel ander vermaak. Je hebt vast wel eens van de grootste indoor skibaan ter wereld gehoord, de Dubai Ski. Die maakt onderdeel uit van deze shopping mall, net als een speelparadijs, een mega bioscoop, twee vijfsterren hotels en een enorme Carrefour supermarkt.

SM City North EDSA, Quezon City, Filipijnen (498.000 m2)

In deze 5 bijzondere shopping centers doe je meer dan alleen winkelen

By Mina bot – Own work,

Het is het grootste shopping center van Zuidoost Azië en de twee na grootste van de wereld. Met meer dan 1.100 winkels en 400 restaurants kun je hier gemakkelijk wat uren doorbrengen. En mocht het winkelen te niet zo trekken, dan kun je ook terecht in de bioscoop met het gigantische IMAX-scherm, op de skatebaan of in het Nido Fortified Science Discovery Center.

 

West Edmonton Mall, Edmonton, Canada (350.000 m2)

Dat je echt niet per se naar een shopping center hoeft te gaan om te winkelen, bewijst de West Edmonton Mall. Natuurlijk tref je hier de nodige winkels aan (zo’n achthonderd stuks), maar wat deze mall echt bijzonder maakt, is dat je hier een ritje kunt maken in de grootste indoor triple-loop achtbaan. En is dat je iets te veel van het goede? Dan is er ook nog de rest van het pretpark en zijn er een minigolfbaan, nachtclubs, een binnenmeer met zeeleeuwen, het grootste overdekte waterpark ter wereld, een kinderboerderij, een schietbaan en natuurlijk een hotel en diverse bioscopen.

Ala Moana Center, Honolulu, Hawaii – Verenigde Staten van Amerika (200.000 m2)

In deze 5 bijzondere shopping centers doe je meer dan alleen winkelenToegegeven: ook op Hawaii kan het natuurlijk regenen, maar als tropische bestemming bij uitstek hoeft er natuurlijk niet noodzakelijkerwijs een dak op het shopping center. Het Ala Moana Center is dan ook de grootste onoverdekte shopping mall van de wereld. Veel toeristen komen hier uiteraard voor de 290 outlet stores en vinden hier één van de grootste foodcourts, maar ook het amfitheater dat hier te vinden is, is een grote toeristentrekpleister.