Je weet wel beter maar toch gebeurt het elk jaar weer: op het laatste moment moet alles nog even ingepakt, opgezocht en gecheckt worden. Waar had je je skibril ook al weer gelaten, is je reisverzekering nog wel geldig en heeft er eigenlijk al iemand aan gedacht om de vliegtickets uit te printen? Dat soort dingen, elk jaar weer en ergens heeft het ook z’n charme. Om je de komende vakantie toch een beetje te helpen hebben we een checklist gemaakt met een paar hoognodige essentials voor je wintersportvakantie. Mannen opgelet!

wintersport-travelling-clothes

1. Is je auto winter klaar?

Winterbanden, sneeuwkettingen, je oliepeil, antivries… je auto vraagt nogal wat wanneer je ’s winters de weg opgaat. Eigenlijk verdient deze een checklist op zich.

2. Heb je de juiste bescherming?

Vooral wanneer je gaat snowboarden is goede bescherming van groot belang. Allereerst natuurlijk je helm, maar ook polsbeschermers en butt pants zijn geen overbodige luxe. Zelfs gezichtsbescherming tegen de zon kan geen kwaad. Gebruik maken van lipsticks en balsems is geen overbodige luxe.

3. Is het tijd voor nieuwe winterkleding?

Een winterjas is een aankoop waar je jaren mee doet, dus dat is niet iets wat je op het laatste moment met veel haast wilt doen. Looks zijn belangrijk, maar let er ook op of deze tijdens het sporten prettig zit en voldoende ademt. Zo vind je dit type jas veelal bij sportspeciaalzaken zoals Bever Outdoor en Travel.
Een dikke winterjas is een goed begin, maar met de juiste thermokleding kun je ook flink wat winst halen. Deze kleding is minder dik maar zorgt er toch voor dat je op de koude pistes goed warm blijft.

4. Rekken en strekken

Hoe vaak heb je wel niet de tweede dag van je wintersport kreunend en steunend doorgebracht omdat je zo’n spierpijn had. Zorg er voor vertrek voor dat de juiste spiergroepen weer wennen aan die inspanning en ga bijvoorbeeld alvast eens een dagje snowboarden op een binnenbaan. In Landgraaf in Limburg vind je de grootste indoorbaan van Nederland.

Mocht deze korte belangrijke checklist nog niet voldoende zijn, check dan de uitgebreide variant. Hierin staat in negentien stappen beknopt beschreven wat er voor vertrek nog allemaal moet worden gedaan. Bekijk tot slot nog even de onderstaande infographic voor een laatste check.

wintersport-checklist