De wintermaanden zijn weer aangebroken en de winterjassen en warme truien worden weer uit de kast gehaald. Wat automatisch betekent dat uw zomerjurkjes, korte broeken, bikini’s en zwembroeken netjes worden opgeborgen en geduldig mogen wachten tot mei voordat ze weer uit de kast worden gehaald.

De wintermaanden zijn vaak grauw en grijs en de zon laat zich vrijwel niet zien in Nederland. Doordat het koud en vroeg donker wordt is een vrolijk humeur vaak ver te zoeken. Vele Nederlanders hebben in de wintermaanden dan ook last van zogenoemde winterdepressies. Er zijn diverse middelen en therapieën die deze depressies kunnen voorkomen. Zo is er in het ziekenhuis een speciale ‘licht therapie’, door middel van deze therapie wordt je in cabine geplaatst waar zonlicht wordt nagebootst. Nadat je een aantal uur in deze cabine hebt doorgebracht heeft je lichaam weer genoeg vitamine binnengekregen waardoor je humeur vanzelf beter wordt. Deze therapie kost echter veel tijd en wordt lang niet altijd vergoed door de zorgverzekering. Daarom hebben wij zelf ook een aantal tips en trucs verzameld die deze winterdepressie moeten voorkomen.

 1. Geef die vakantiefoto’s eens wat ruimte
Vakantiefoto’s staan vaak voor zon, zee, strand en veel plezier. Op het moment dat je oude vakantiefoto’s bekijkt zal je vanzelf merken dat je automatisch terugdenkt aan de prachtige tijd op het stand of een oude vakantieliefde. Zoek daarom je favoriete foto op en druk deze foto op aluminium. Dit is een nieuwe en tevens populaire manier om je foto te verwerken als decoratie voor zowel binnen- als buitenhuis. Zorg ervoor dat je de foto in een ruimte plaatst waar je veel komt en waar hij de aandacht trekt.

 2. Onderneem wat

Door de kou in de wintermaanden zijn veel mensen geneigd binnen te blijven en weinig te ondernemen. Doordat ze veel alleen zijn en binnen zitten voelen ze zich geisoleerd. Het is daarom belangrijk om juist wat te ondernemen. Een wandeling waarbij u een frisse neus haalt met een vriend of vriendin is dan een welkom. Een goede gelegenheid om gezellig bij te kletsen en daarna lekker een kop warme chocomel te drinken.

3. Vakantie

Ook in de herst en winter hebben wij de zogenoemde herfstvakantie. Deze vakantie is dan ook een prima gelegenheid om ons koude kikkerlandje even achter u te laten en lekker richting de zon te gaan. Weet u niet zeker of u inderdaad weg kunt of wilt houd dan lastminute aanbiedingen in de gaten.

Kijk ook eens naar deze tips om genoeg energie in de winter te houden!