Veel mensen hebben een abonnement. Het voordeel hieraan is dat je kunt bellen waar en wanneer je maar wilt. Het gevaar is dat je inderdaad ook altijd kunt blijven bellen, in tegenstelling tot wanneer je belt met prepaid beltegoed kaart, want op is dan daadwerkelijk op.

De grote fout die mensen maken is dat ze denken ook in het buitenland binnen hun bundel te kunnen bellen. Je hebt immers nog genoeg belminuten dus waarom zou dit niet kunnen?

Helaas werkt het niet op deze manier. Bellen in of vanuit het buitenland kost handenvol met geld. Deze tarieven kunnen verschillen per provider en tevens per land. Lees je voordat je op vakantie gaat goed in op de site van je provider of ga langs bij een telefoonwinkel. Op deze manier weet je wat je betaald wanneer je de telefoon gebruikt.

Iedereen kent de sms’jes wel met ‘Welkom in Spanje’. Bellen kost… Vaak worden deze sms’jes echter direct gewist en niet eens gelezen. Ook dit zorgt voor onwetendheid.
Weet dus waar je aan toe bent qua het telefoongebruik voordat je op vakantie gaat en voorkom op deze manier een minder leuke en dure verrassing op je deurmat wanneer je eenmaal thuiskomt!