Het zou logisch zijn dat mensen vanwege de crisis vaker zoude bezuinigen op bepaalde bestedingen zoals bijvoorbeeld vakanties. Echter is het tegenovergestelde waar, hoewel we op veel bestedingen bezuinigen is vakantie daar geen onderdeel van. Nederlanders blijken zelfs net iets vaker op vakantie te gaan dan afgelopen jaar. Daarnaast hebben Nederlanders het afgelopen jaar evenveel geld uitgegeven als voorgaande vakantiejaar, wat uitkomt op een bedraag van ongeveer 15 miljard euro. Deze gegevens zijn uitkomsten van een recent onderzoek dat gehouden is door het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen en het NIPO.

Maar liefst 82 procent van de Nederlanders is minimaal een keer of zelfs meerdere keren op vakantie geweest. In totaal zijn we meer dan 36 miljoen keer op vakantie geweest. Nederland is als vakantieland niet heel populair, we hebben dan ook voor andere landen gekozen om onze vakantie door te brengen. Populaire bestemmingen in het buitenland waren Spanje en Turkije maar ook Duitsland, wat best verrassend is. Binnen Nederland waren bestemmingen als Zuid – Limburg, Groningen en Friesland populair. Voordeel van binnen Nederland op vakantie gaan ligt hem in het feit dat je dan op veel kosten bespaart zoals benzine. Veel Nederlandse huishoudens kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan in het buitenland. Wat toch een hoop nadelen met zich mee brengt, zo kost de benzine veel geld en ook bij tolwegen moet veel geld worden betaald. Daarnaast is het een lastig verhaal als er een ongeluk in het buitenland wordt gemaakt. Want hoe moet je dit op afstand regelen met je autoverzekeringen?

Kortom Nederlanders blijven graag op vakantie gaan, maar misschien zouden we eens overwegen om ook binnen Nederland wat meer op vakantie te gaan. Niet alleen besparen we zelf kosten maar investeren we ook in onze economie.