Bij het backpacken is het belangrijk dat je echt alleen mee gaat nemen wat je nodig hebt:

–          Neem een Lonely Planet mee, hier staan bestemmingen in van een land waar je naar toe gaat;

–          Geen waardevolle spullen meenemen.

 

Je kunt op internet gaan kijken op www.meenemen.nl om te zien welke spullen je het beste mee kunt nemen als je gaat backpacken. We hebben gekozen voor Australië, een man die met de fiets rond gaat backpacken. Wat je dan nodig hebt is het volgende:

–          Afritsbroek;

–          Bandana;

–          Bodywarmer;

–          Jas;

–          Laarzen;

–          Legging;

–          Muts;

–          Pet;

–          Regenjack;

–          Sandalen;

–          Slippers;

–          Thermo kleding;

–          Badpak;

–          Bergschoenen;

–          Handschoenen;

–          Korte broek;

–          Lange broek;

–          Moonboots;

–          Ondergoed;

–          Regenpak;

–          Sportschoenen;

–          Wandelschoenen;

–          Zeilpak.

 

Dan zijn er nog aandachtspunten voor de uiterlijke en persoonlijke verzorging, voor het eten en drinken, vervoer en benodigdheden, geld en pappieren, gezondheid en veiligheid, vermaak en tijdverdrijf, gereedschap en overige producten. Ben je benieuwd naar de complete lijst die voor jou belangrijk is? Dan is het goed om je gegevens in te vullen zodat er een advies op maat kan worden gegeven. Het is belangrijk dat je even de tijd neemt om de goede spullen bij elkaar te zoeken en het is belangrijk dat je niets vergeet! Wat altijd makkelijk is:

–          Camera

–          GSM

–          Paspoort

Dit mag je sowieso niet vergeten, je moet jezelf wel kenbaar kunnen maken als hier om wordt gevraagd en natuurlijk is contant geld een goede optie! Laat het niet in een broekzak zitten maar verdeel het. Mocht er dan eens wat gestolen worden dan heb je altijd op een andere plaats nog  geld zodat je gewoon kunt eten en ergens kunt verblijven.